Бизнес
сряда, 28 юни 2017 г.
SONY DSC

Боинг ще тества безпилотен самолет в най-скоро време

14.06.2017 11:10 0
   

На брифинг в Париж компанията Боинг обяви готовността си да тества някои от технологиите за безпилотния самолет в най-близко време. Базовите блокове вече са налични, твърди Майк Синет, бивш главен инжeнер на проекта Boeing 787 Dreamliner и вицепрезидент на компанията по внедряване на иновативни технологии.

В момента авиолайнерите могат да излизат, летят и кацат на автопилот с помощта на бордовия компютър, без човешка намеса. Броят на пилотите в обикновения пътнически самолет беше намален – от трима на двама. Интересът на Боинг към безпилотните технологии е обусловен също от недостига на летци в глобален мащаб, като този проблем ще се задълбочава с нарастване на въздушния трафик.

Майк Синет планира това лято тестови изпитания на нова технология с използване на изкуствен интелект на тренажор, а през следващата година ще започнат изпитания и в реални условия. Това ще бъдат полети с инженери и пилоти на борда, но без пътници.

Безпилотните самолети трябва да отговарят на съответните стандарти за сигурност на полетите. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео