Свят
четвъртък, 29 юни 2017 г.
amerikanskiqt-senat-se-gotvi-da-prieme-novi-sankcii-sreshtu-iran-111219

Американският Сенат с нови санкции срещу Русия

15.06.2017 11:28 0
   

Нови санкции срещу Русия заради намесата на Москва в изборите в САЩ през 2016 г., гласува Американският Сенат.

С 97 гласа “за” при 2 “против” сенатори от двете партии приеха санкционното законодателство, подчертавайки широката подкрепа сред републиканци и демократи за втвърдяване на тона срещу Москва, след като американски разузнавателни агенции установиха, че Русия умишлено се е намесила в кампанията преди президентските избори.
Законодателите, които подкрепиха мярката, отбелязаха и агресията на Русия в Сирия и Украйна. Мярката бе прикрепена към законопроект за налагане на санкции срещу Иран, който в момента се обсъжда в Сената и също има широка подкрепа.

Чрез нея започва процес, при който Конгресът ще преразгледа промените в санкционния режим, превръща в закон мерки, които по-рано бяха въведени чрез президентски указ, налага нови санкции на руснаци, за които се смята, че са виновни в нарушаване на човешките права или извършване на кибератаки.

Документът бе приет на фона на силното внимание, което се отделя във Вашингтон на отношенията с Русия, и разследването на министерството на правосъдието и комисия към Конгреса дали Русия се е опитала да повлияе изборите през 2016 г., за да подпомогне избирането на Тръмп, както и дали служители на Тръмп са били свързани с Москва./News359

Москва/Русия


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео