Гласът на обществото
понеделник, 21 август 2017 г.
861abde5f507401ba592c1f43f38dd26

Директорът на Националния литературен музей беше освободен от длъжност

15.06.2017 11:47 0
   

Директорът на Националния литературен музей Пламен Георгиев Крайски, беше изненадващо освободен от длъжност.

Според представеното от пресцентъра на музея писмо, Крайски е получил 86% одобрение за извършената си дейност през 2016 година.

„Министерството на културата счита, че усилията, положени от директора на Националния литературен музей Пламен Георгиев Крайски за управлението и развитието на културния институт, са незадоволителни и не са в унисон с политиката, провеждана от ведомството. В тази връзка на 14 юни 2017 г. министърът на културата Боил Банов е отправил предложение към г-н Крайски за прекратяване на трудовото му правоотношение, като му е било предложено обезщетение по Кодекса на труда. Отправеното предложение е било прието от директора на музея и правоотношението е прекратено, считано от 14.06.2017 г.”, се казва в съобщение на МК.

Крайски бива уволнен едва година, след като спечели конкурса за директор на НЛМ през месец март 2016 година. Биографична справка посочва, че преди това той е част от основателите и почетен председател на кръга „Будител”. Преди пенсионирането си е бил заместник-председател на Държавна агенция „Архиви” по време на правителствата на Сергей Станишев и Бойко Борисов, а впоследствие е преподавал в УниБИТ, оглавяван от Стоян Денчев./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео