България
четвъртък, 24 август 2017 г.
5b044d4bcf68cf3d48b1af4f0cca2b2b

Захариева: Турция е най-големият съсед не само на България, но и на ЕС

15.06.2017 12:15 0
   

„Турция е най-големият съсед не само на България, но и на ЕС. Г-жа Меркел, знаейки за тези отношения, в разговорите си с Борисов го помоли да бъде мост, посредник. Не съм била на тази среща, но това стана ясно от изявлението”, каза вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Тя бе категорична, че посещението в Анкара е много важно и за българската външна политика. „Многократно и България, и редица европейски държави, сме благодарили за тежестта, която понася Турция”, каза още Захариева и добави, че Анкара иска да се присъедини към ЕС.

„Те очакват продължаване на темите, отваряне на нови глави, поемат ангажименти за изпълнение на останалите мерки”, посочи тя.

„Ердоган и Борисов са приятели и това е добре. Министър-председателят е доста близък с редица европейски лидери”, добави вицепремеирът.

„По време на посещението на българската делегация в Турция се поеха ангажименти взаимоотношенията между двете страни да продължат да бъдат добри, партньорски и равнопоставени, да продължат общите усилия за борбата с тероризма и опазването на границите”, съобщи Захариева.  /news359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео