България
събота, 24 юни 2017 г.
5b044d4bcf68cf3d48b1af4f0cca2b2b

Захариева: Турция е най-големият съсед не само на България, но и на ЕС

15.06.2017 12:15 0
   

„Турция е най-големият съсед не само на България, но и на ЕС. Г-жа Меркел, знаейки за тези отношения, в разговорите си с Борисов го помоли да бъде мост, посредник. Не съм била на тази среща, но това стана ясно от изявлението”, каза вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Тя бе категорична, че посещението в Анкара е много важно и за българската външна политика. „Многократно и България, и редица европейски държави, сме благодарили за тежестта, която понася Турция”, каза още Захариева и добави, че Анкара иска да се присъедини към ЕС.

„Те очакват продължаване на темите, отваряне на нови глави, поемат ангажименти за изпълнение на останалите мерки”, посочи тя.

„Ердоган и Борисов са приятели и това е добре. Министър-председателят е доста близък с редица европейски лидери”, добави вицепремеирът.

„По време на посещението на българската делегация в Турция се поеха ангажименти взаимоотношенията между двете страни да продължат да бъдат добри, партньорски и равнопоставени, да продължат общите усилия за борбата с тероризма и опазването на границите”, съобщи Захариева.  /news359

София/България

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео