Гласът на обществото
неделя, 15 юли 2018 г.
12321

Дончев: Програмният период не е преполовен, той продължава до 2023 година

16.06.2017 11:07 0
   

„Ако погледнем програмите от структурните фондове и инвестиционния фонд, договореното е 42,6% от бюджета на програмите. Реално изплатените средства са 9.96%“. За  Програмата за развитие на селските райони договореното е 23.6%, а платеното 11.9%”, каза вицепремиерът Томислав Дончев .

„Обявени са над 190 процедури на стойност над 12 млрд. лева, сключените договори с бенефициентите са 3 500 на стойност 8.322 млрд. лева“, посочи Томислав Дончев.

„Програмният период не е преполовен, той продължава до 2023 година. Можем да кажем, че от него е минала 1/3“, коментира вицепремиерът. „Съгласен съм с констатацията, че темпът на използването на европейските пари трябва да бъде бърз, ускорен и равномерен и че те са изключително важни за българската икономика без да са нейния фундамент“, обясни той.

„Отговор на въпроса каква част от тези средства са влезли в българската икономика е всички“, заяви Томислав Дончев. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео