Бизнес
вторник, 26 септември 2017 г.
61-1111

Фейсбук в усилена борба срещу профилите на терористи в мрежата

16.06.2017 10:12 0
   

Социалната мрежа Фейсбук уверява, че активно премахва всякакво съдържание и профили на терористи, но откриването им е трудно. Тя трябва да пресява огромно количество сигнали и да преценява внимателно дали дадената публикация трябва да се махне или не. В някои случаи са откривани и конкретни заплахи, за които съответните власти са били уведомявани веднага. Въпреки че според проучванията основната част от радикализацията се реализира офлайн, терористите все по-активно използват интернет и Facebook казва, че не иска нейната социална мрежа да бъде използвана от терористи по какъвто и да е повод.

“Искаме да намираме терористичното съдържание веднага, преди то да бъде видяно от хората. Затова и сега вече сами откриваме и махаме повечето терористични профили”, коментира компанията. Тя има и специална длъжност за борба с тероризма, която се оглавява от Браян Фишман.

Компанията все повече разчита на изкуствен интелект, за да открива терористичната активност в социалната мрежа. Алгоритмите анализират всичко – езика, езиковите средства, начина на изразяване. Правят се анализи и на изображенията, а вече откритите снимки и клипове са блокирани от повторно качване. Системата анализира и групите и страниците във Facebook, тъй като често терористите работят в клетки и онлайн. Проверяват се и фалшивите профили както и кога и как едни и същи хора регистрират множество фалшиви профили. Системата засича и научава постоянните нови опити на терористите да заобикалят защитите. Facebook прилага тези мерки и за другите си платформи и услуги./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори





Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео