България
вторник, 26 септември 2017 г.
61141618

Аспарухов: Отдавна споделих, че голямата опасност за света е радикалният ислям

17.06.2017 11:16 0
   

“Българското разузнаването винаги е наблюдавало терористичните организации по света и имаше богат опит, познавайки почерка им. Тогава споделих, че голямата опасност за света е радикалния ислям”, заяви в ефира на bTV българският разузнавач и политик ген. Бриго Аспарухов.

“Припомням, че онези години тази опасност бе подценявана. Колегите от ЦРУ обаче не обръщаха достатъчно внимание на този въпрос. Ние се явихме като хора, които го предвидихме”, добави той.

“Като че ли кулите близнаци събудиха американците от дълбок сън. После 2003 г. започна войната в Ирак. Оттам се появи кюрдският въпрос, разпадът на Ирак. Бившата аремия на Садаам Хюсеин се разпръсна на различни групировки. После се появи Либия, дойде и Сирия и така се появи Ислямска държава. Там се обединиха крайните ислямисти”, добави ген. Аспарухов.

Относно това, че Москва вярва, че е ликвидиран лидерът на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади, той заяви: “Когото и да ликвидират, ислямският радикализъм продължава да набира скорост. Иначе не е потвърдено, че той е ликвидиран”.

“Не си спомням в бившите социалистически страни да са извършени такива актове, да не дърпам дявола за опашката. Сега обаче се заканват на Западните Балкани. Те вярват, че Европа погазва правата им, изпълнява американски задачи и е корен на злото”, каза още ген. Аспарухов. /news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео