Здраве
вторник, 26 септември 2017 г.
52

Капсаицинът в лютите чушки отпуска кръвоносните съдове

17.06.2017 11:11 0
   

Изследване, публикувано в сп. Cell Metabolism, показва, че веществото капсаицин, което придава лютивия вкус на малките червени чушки, води до разреждане на кръвта и отпускане на кръвоносните съдове.

Правени са опити с лабораторни мишки, страдащи от хипертония. Учените установили, че след подлагането им на диета, богата на капсаицин, кръвното им постепенно се нормализирало.

Сега учените разработват метод, чрез който капсаицинът да бъде извличан, за да бъдат разработени нови медикаменти за лечение на хипертонията./news359

ПАариж/Франция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори





Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео