Здраве
петък, 15 декември 2017 г.
52

Капсаицинът в лютите чушки отпуска кръвоносните съдове

17.06.2017 11:11 0
   

Изследване, публикувано в сп. Cell Metabolism, показва, че веществото капсаицин, което придава лютивия вкус на малките червени чушки, води до разреждане на кръвта и отпускане на кръвоносните съдове.

Правени са опити с лабораторни мишки, страдащи от хипертония. Учените установили, че след подлагането им на диета, богата на капсаицин, кръвното им постепенно се нормализирало.

Сега учените разработват метод, чрез който капсаицинът да бъде извличан, за да бъдат разработени нови медикаменти за лечение на хипертонията./news359

ПАариж/Франция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Yanko: Колега недей да живееш в миналото, както виждаме постепенно България излиза от калта, независимо, че ни дърпат обратно. Поздравявам управляващите ...

Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори





Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео