Здраве
сряда, 28 юни 2017 г.
52

Капсаицинът в лютите чушки отпуска кръвоносните съдове

17.06.2017 11:11 0
   

Изследване, публикувано в сп. Cell Metabolism, показва, че веществото капсаицин, което придава лютивия вкус на малките червени чушки, води до разреждане на кръвта и отпускане на кръвоносните съдове.

Правени са опити с лабораторни мишки, страдащи от хипертония. Учените установили, че след подлагането им на диета, богата на капсаицин, кръвното им постепенно се нормализирало.

Сега учените разработват метод, чрез който капсаицинът да бъде извличан, за да бъдат разработени нови медикаменти за лечение на хипертонията./news359

ПАариж/Франция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори





Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео