Бизнес
вторник, 26 септември 2017 г.
step000051

Microsoft усилено работи над нов проект за квантов компютър

17.06.2017 10:55 0
   

Технологичният гигант Microsoft работи над създаването на квантов компютър. Технологията на квантовите компютри се базира на кубити (квантови битове), които могат едновременно да съществуват в две състояния – 0 и 1, докато обикновените битове се намират само в едно от тях. В бъдеще тази технология ще повлияе на области като криптографията и свръхзащитените комуникации, в моделирането на климата и търсенето на тъмна материя.

Проектът за създаване на квантов компютър на Microsoft се оглавява от Тод Холмдал, който по-рано влизаше в ръководния екип на Kinect, HoloLens и Xbox. Той говори за квантовите изчисления като за ново направление в бизнеса, а не за теоретичен или изследователски проект, и вярва, че именно Microsoft ще стане пионер в тази област, внедрявайки технологията в своите облачни платформи.

Екипът на Тод Холмдал е част от наскоро създаденото подразделение Microsoft AI and Research Group и ще работи над хардуера и софтуера на квантовите компютри. Както при класическите високопроизводителни системи, квантовите изчисления се нуждаят не само от хардуер, но и от оптимизиран софтуер, коментира Матиас Тройер, професор от висшето техническо училище в Цюрих./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео