България
петък, 20 октомври 2017 г.
0211

Стоянова: За тази година очакваме 200 млн. лв. повече от осигурителни приходи

22.06.2017 12:36 0
   

“Пенсионната система се формира от два източника – от осигурителните вноски и от държавния бюджет чрез данъците. Когато говорим за увеличаване на пенсиите, трябва да говорим за възможностите на осигурителната система. Трябва да увеличаваме пенсиите, но така, че да не се стига до дефицит в осигурителната система”, заяви  депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

За тази година очакваме 200 млн. лв. повече от осигурителни приходи. 100-120 млн. лв. от тях веднага ще отидат за покриване на минималната пенсия, уточни тя. Занапред увеличението на пенсиите трябва да го поставим в зависимост от увеличаването на осигурителните приходи. Част от това увеличение може да дойде чрез борбата с измамите с инвалидните пенсии. Трябва да имаме нова нормативна база и по-строг контрол върху комисиите, които издават свидетелства за инвалидност.

Трябва да продължим и с една организационна промяна, така че НОИ да има ангажимент и по отношение на инвалидните пенсии, посочи шефката на бюджетната комисия. Тя съобщи, че към края на април има 780 млн. лв. ръст на приходите в държавния бюджет спрямо ръста на приходите за същия период през миналата година. Стоянова заяви, че учителските заплати ще бъдат увеличени, но подчерта, че това не е единственият фактор за подобряване на състоянието на образованието. Мерките трябва да бъдат комплексни, посочи тя./news359


София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео