България
петък, 20 октомври 2017 г.
Кольо Парамов Валутният борд блокира икономическото ни развитие

Кольо Парамов: Валутният борд блокира икономическото ни развитие

23.06.2017 11:36 0
   

“У нас стила на приватизация доведе до абсолютен пад. На година в страната ни влизат  1 милиард  чужди инвестиции, срещу 5 до 6 милиарда в съседна Румъния. Втори негатив за България е Валутният борд, който блокира икономическото ни развитие. Това заяви финансистът Кольо Парамов пред БТВ.

“Докато не поставим този въпрос на европейските ни партньори и не въведем еврото, ние няма да си решим проблемите и няма да догоним румънците, допълни финансистът.

“Ние с лека ръка раздаваме пари, които реално нямаме, за да попълваме, например, дупката от 3.5 млрд за КТБ, за разплащане с Омански фонд и кредиторите, а в същото време не можем да си съсредоточим финансов потенциал, за да развиваме икономиката в страната. ЕС трябва да направи още един компромис спрямо България и подпомогне финансово страната ни, така както прави с Гърция”, подчерта Кольо Парамов.

Припомняме Ви, че България трябва да догонва в Румъния по доходи, като остава най-бедната страна в целия Европейски съюз. Това сочат сравнителни данни за средната заплата в двете страни, както и заплатите по конкретни сектори – индустрия, офис служители, IT специалисти, лекари. Те показват, че около 20% е реално по-високо благосъстоянието на нашите северни съседи./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео