България
неделя, 23 юли 2017 г.
Кольо Парамов Валутният борд блокира икономическото ни развитие

Кольо Парамов: Валутният борд блокира икономическото ни развитие

23.06.2017 11:36 0
   

“У нас стила на приватизация доведе до абсолютен пад. На година в страната ни влизат  1 милиард  чужди инвестиции, срещу 5 до 6 милиарда в съседна Румъния. Втори негатив за България е Валутният борд, който блокира икономическото ни развитие. Това заяви финансистът Кольо Парамов пред БТВ.

“Докато не поставим този въпрос на европейските ни партньори и не въведем еврото, ние няма да си решим проблемите и няма да догоним румънците, допълни финансистът.

“Ние с лека ръка раздаваме пари, които реално нямаме, за да попълваме, например, дупката от 3.5 млрд за КТБ, за разплащане с Омански фонд и кредиторите, а в същото време не можем да си съсредоточим финансов потенциал, за да развиваме икономиката в страната. ЕС трябва да направи още един компромис спрямо България и подпомогне финансово страната ни, така както прави с Гърция”, подчерта Кольо Парамов.

Припомняме Ви, че България трябва да догонва в Румъния по доходи, като остава най-бедната страна в целия Европейски съюз. Това сочат сравнителни данни за средната заплата в двете страни, както и заплатите по конкретни сектори – индустрия, офис служители, IT специалисти, лекари. Те показват, че около 20% е реално по-високо благосъстоянието на нашите северни съседи./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео