Гласът на обществото
вторник, 26 септември 2017 г.
c6983c8a2dc992906367dcf0701951ba

Сименонов: Властта в България през последните години действа с тоягата и моркова

26.06.2017 11:57 0
   

„Такива сцени се харесват от българите. Съвсем друг е въпросът, че за да доведе това до повишаване на доверието във властта, трябва да се случват по-често, по-бързо и трябва да се стига до краен резултат. Много често през годините определени части от управленски формации са били поддържани в режим на зависимост, който да ги направи малко по-сговорчиви. Всичко това ме кара да мисля, че тази традиция едва ли ще спре сега. Виждали сме го и предишния мандат, виждаме го и сега“, коментира политологът Първан Симеонов във връзка с поисканите от главния прокурор Сотир Цацаров имунитети на депутати от ГЕРБ, БСП и “Воля”.

„От политологична гледна точка не се случва нещо неочаквано. Властта в България през последните няколко години, а и десетилетия, така действа – с тоягата и с морков едновременно, спрямо своите съюзници“, отбеляза политологът.

Първан Симеонов коментира още, че към момента няма политическа воля за реформи и законодателна дейност, като парламентът повтаря липсата на желание за политически инициативи от предходното народно събрание. /news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео