Свят
петък, 21 юли 2017 г.
Ердоган  Ще проведем крупна военна операция в Северна Сирия

Ердоган: Ще проведем крупна военна операция в Северна Сирия

01.07.2017 11:17 0
   

Турският президент Реджеп Ердоган разкри намеренията за нова мащабна операция в северната част на Сирия, за да не се допусне създаването на нова държава на територията, съобщава руският в.“Известия“.

„Турция е готова да проведе нова крупна военна операция в Северна Сирия и дори да включи в своята зона на контрол градовете Манбидж и Ракка, за да не допусне там появата на кюрдска държава.

Ние няма да допуснем това и имаме готовност и при най-малката заплаха да се намесим, но вече не против ислямските терористи, а против местните съюзници на САЩ.

Сега в Сирия се развиват негативни процеси. Ако те провокират възникване на заплаха за нашите граници, ние ще отреагираме така, както в хода на операцията „Щит на Ефрат“, казва Ердоган пред кореспондента на руския всекидневник след срещата си със сирийските бежанци в Харан, Югоизточна Турция./news359

Анкара/Турция

 


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео