Бизнес
вторник, 26 септември 2017 г.
baidu_apollo_top

50 компании влизат в платформа за самоуправляеми автомобили

07.07.2017 11:24 0
   

Компании се обединяват около идеята да наложат на пазара единна платформа за самоуправляеми автомобили. Коалицията залага на проекта Apollo. Към групата от 50 компании тази седмица се присъедини не е кой да е, а Microsoft, като се очаква софтуерният колос от Редмънд да даде сериозен тласък в развитието на платформата, определяна от самата Baidu като „Android на автономните коли”, предвид отворения характер на системата.

Apollo се подкрепя и от големи имена като Intel и Nvidia. С помощта на партньорите, Baidu се надява да превърне Apollo в глобална инициатива, която може да конкурира подобни проекти за автономни коли от Google и Uber, както и от автомобилни производители като Ford и BMW.

„Apollo е крайъгълен камък за автомобилната индустрия. Тя е по същество „Android  на самоуправляемите коли”, но още по-отворена и по-мощна. Apollo не е само на Baidu, а принадлежи на всеки от екосистемата. Като допринасяме за платформата с нашите специалности, всички ние ще получим повече”, казва Чи Лу, оперативен директор на Baidu.

Microsoft, новият член на групата около Apollo, даде ясно да се разбере, че няма интерес от създаване на собствен самоуправляем  автомобил, като вместо това иска да бъде компанията, която задвижва автономните коли./News359

Ню Йорк/САЩ

 

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео