Гласът на обществото
вторник, 26 септември 2017 г.
temenuzhka-petkova

Петкова: Искането за дерогация трябва да се мотивира с необходимите анализи

08.07.2017 12:32 0
   

„Дерогацията се изразява в това да има възможност за отклонение от завишените изисквания от Европейската комисия към големите горивни инсталации. Тези завишени изисквания предполагат изграждането на нови устройства, които струват значителен финансов ресурс. Това би довело до невъзможност тези централи да извършат разходи, а ако ги извършат, всички те трябва да бъдат пренесени в цената на електрическата енергия, за да могат да бъдат възстановени. Това означава много сериозен финансов проблем и тези централи на практика ще спрат да бъдат конкурентноспособни. Дерогацията може да бъде безсрочна, което означава, че ние можем да запазим настоящото положение и централите да не извършват разходи и да продължат да работят в този ритъм, в който работят към настоящия момент. Искането за нея трябва да бъде мотивирано с необходимите финансово-икономически анализи от всяка топлоелектрическа централа“, коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя добави, че Правителството, Министерството на енергетиката и политическите сили застават твърдо зад позицията да защитят интересите на България, като отстоят въглищните централи да продължат да работят. Според министър Петкова дерогацията е единственият вариант, за приемането на който трябва да се вложат усилията. /news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео