Гласът на обществото
четвъртък, 21 юни 2018 г.
step0001-110

Сакскобургготски: Трябваше да поема пътя на политиката, защото виждах че няма друг изход

10.07.2017 11:57 0
   

„Това беше най-тежкото решение защото съм бил възпитаван цял живот обратното – че царят не е политик и че царят не бива да взима страна. Трябваше да поема пътя на политиката, защото виждах че няма друг изход. Сигурно популярността ми щеше да бъде по-висока, ако бях останал извън нея.

Но условията бяха такива и след толкова години, полагайки толкова усилия да служа, да направя нещо за страната, видях че момента беше дошъл“, коментира Симеон Сакскобургготски.

Според Царя трудно може да се намери точен отговор на въпроса дали монархията щеше да бъде по-добро решение за България след края на комунизма.

„Тук 50 години не се споменаваше монархията или само абсурдният „монархофашизъм“ и подобни нелепости. Как може да очакваш че изведнъж хората ще кажат: „А, да, ура! Чудесна алтернатива! А моята теория, която не е лична, разбира се, е, че в историята е имало всякакви режими, от преди 4000 години. Нито единият е по-модерен, нито по-отживелица от другия“, добави той.

Относно разговорите си с бившия премиер, който е отказал общо управление след изборите, Царят разкри: „Той просто каза че му трябва още един пълен мандат, което е негово право“.

На въпрос дали съжалява, че е дал път на някои от хората, които след това не са оправдали доверието му, Сакскобургготски отговори: „Аз не познавам много от тях. Защото аз пристигнах тука колкото съм наблюдавал, колкото срещи да съм провел от 89-та до 96-та, но пак човек трябва да е живял тука, за да усети или опознае всеки съвсем във всичките измерения. …А за предаден, знаете ли, това е пак за сметка на човека го казвам. Аз нямам някое черно тефтерче в което пиша „този е предател, този е такъв“. Аз гледам напред“./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео