Гласът на обществото
вторник, 26 септември 2017 г.
61018471

Кабаиванов: Вече имаме решение на съда, което отхвърля правоприемството

12.07.2017 12:15 0
   

„Въпросът за правоприемството е основополагащ, защото липсата му, което установи Апелативния съд и беше след това потвърдена от Върховния касационен съд, показа, че Главно мюфтийство няма никакво основание да претендира за каквито и да е имоти на територията на Република България. Припомням, че вече имаме решение на съда, което отхвърля правоприемството“, заяви кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

По думите му трябва веднъж завинаги да бъде прекратена тази кампания и искане за отнемане на имущество от българските общини и най-вече от българските граждани. “Възможно е да има напрежение в обществото, ако се стигне до дълги съдебни спорове, но причина за това няма да са българските общини, защитаващи интересите на страната”, каза още Емил Кабаиванов.

Главното мюфтийство отново предявява претенции за собствеността на карловската Куршум джамия и прилежащи имоти, въпреки че преди година Върховният касационен съд не призна Мюсюлманското изповедание за правоприемник на мюсюлманските общности, функционирали в България до 1949 г. /news359

Карлово/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео