Бизнес
петък, 21 юли 2017 г.
step0000111

Uber POP спира да работи във Финландия до приемането на новия закон

12.07.2017 11:06 0
   

По последна информация стана ясно, че Uber POP ще спре да работи във Финландия, докато догодина не влезе в сила нов закон, който облекчава регулациите на пазара.

Американската компания Uber е под тежък натиск от традиционните таксиметрови шофьори и регулатори в Европа, които я обвиняват в нечестна конкуренция и пренебрегване на правилата, припомня агенция “Ройтерс”. Дейността на Uber вече бе спряна в няколко европейски държави, сред които и България.

От финландския ѝ клон уточниха, че не искат да създадат проблеми на шофьорите. “Искаме да сме сигурни, че не поставяме в неприятни ситуации шофьорите, които използват приложението или служителите ни – особено сега, когато ни очаква светло бъдеще. Вярваме, че най-добрият начин да постигнем това и да се фокусираме върху бъдещето е да дадем пауза на UberPOP и да започнем отново през лятото на 2018 г.”, гласи изявление на фирмата.

Uber не е незаконен във Финландия, стига шофьорите да имат таксиметров лиценз. Компанията обаче бе обект на полицейски разследвания, а на някои шофьори бе наредено да дадат на държавата печалбите си заради невалидни разрешителни./news359

Хелзинки/Финландия

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео