Здраве
вторник, 22 август 2017 г.
Puffy_Eyes_content

Плачът е един от най-добрите механизми на тялото за самоуспокояване

14.07.2017 11:49 0
   

Плачът е един от най-добрите механизми на тялото за самоуспокояване. Човек не може да плаче до безкрай, колкото и физически и емоционални болки да изпитва. Просто плачът все някога прекъсва от само себе си. След спирането на плача човек се чувства по-спокоен, отпуснат и дори може да заспи по-лесно от обикновено.
По време на плача се отделя окситоцин и ендорфини, които притъпяват болката. Тези биохимикали помагат във физически и емоционален план. Веднъж секретирани, ендорфините карат тялото да започне да се усеща нечувствително към болката или поне чувствителността намалява в сравнение с първоначалната фаза преди започването на плача.

След като сте се наплакали добре, окситоцинът започва да действа. По време на плача човек взима кратки и чести глътки въздух, които захранват мозъка с кислород. Това помага за регулиране температурата на мозъка и неговото охлаждане. Когато мозъкът е с по-хладна температура, отколкото с повишена, настроението се подобрява./news359

Париж/Франция

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео