България
вторник, 26 септември 2017 г.
711

Константинов: Договорът за добросъседство е по-важен за Македония

15.07.2017 15:27 0
   

Този договор е по-важен за македонците, защото те имат тежък проблем, който изглежда не го разбират. Те имат тежък демографски проблем. Една трета от държавата си вече са я загубили, а, както вървят нещата, скоро ще си загубят цялата държава. В този смисъл, България е заинтересована от това всичките й съседи да живеят в мир и добросъседство и да просперират, но, пак повтарям, за нас това не е фатално важно. Крайно настроените среди в Македония изобщо не искат подписване на договор, тъй като, както знаете, там има много силни апетити към присвояване на чужда история и към създаване на една държава от нищото. За България е въпрос на чест и достойнство да отстоява своите исторически постижения. И мисля, че ние от това няма да отстъпим”,коментира проф. Михаил Константинов относно договора за добросъседство с Македония.

Той коментира още, че българската дипломация си е свършила добре работата. Проф. Константинов припомни, че България е давала няколко пъти бонуси на Македония, но тя не го е оценила. Според проф. Константинов отсега нататък страната ни трябва да продължи да дава подкрепа на Македония, но под условие. /news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео