Шоу
неделя, 23 юли 2017 г.
5133e928e23b45a0a61252b394a312c2

Сексът веднъж в седмицата удължава живота и подобрява здравето

18.07.2017 11:38 0
   

Ползите от секса са не малко на брой. Към една от тях прибавяме и удължаването на живота подмладяването. До този извод достигнаха учени, провели поредно изследване в областта на сексуалните преживявания.

Изследователите сравнили дължината на защитните окончания на ДНК нишките, наречени теломери, при 129 майки в сериозни връзки. Теломерите се използват като показател за здраве, тъй като се съкращават с годините. Колкото по-къси са те, толкова по-вероятно е равитието на дегенеративно заболяване или преждевременна смърт, както твърди ръководителят на изследването Томас Кабеза де Бака от Университета в Калифорния.

Измерено е още и удовлетворението на жените от връзките си, нива на стрес, както и дневни сведения за подкрепа от партньора, конфликти и интимност в период от една седмица. Макар и без връзка между дължината на теломерите и данните за подкрепа от страна на партньора или удовлетворение, става ясно, че жените, които правили секс поне веднъж през въпросната седмица, имали значително по-дълги теломери. Проследено е, че това не се дължи на други фактори като стрес или качество на отношенията.

Въпреки това наблюдателното изследване не доказва причинно-следствена връзка между секс и дължина на теломерите, нито пък по-дълъг живот. Възможно е просто най-здравите жени да са най-активни сексуално, а не обратното. /news359

Лос Анджелис/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Иван: Това няма да се случи няма кой да го позволи, ние нямаме ресурс. Това означав да пуснем някой да ни ...

Петрова: Вярно е ! Все пак трябва да върнем силната си позиция на Балканите, не случайно патриотите поеха отбраната. Вече искат ...

Dian: Дами и Господа на България и е нужно да я има тази АЕЦ, от гледна точка на националната сигурност и ...

Мишо: Според мен няма логика, защото България върви по пътя на Швейцария. Като пример мога да дам многото банки, хотели, казина ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео