Шоу
вторник, 17 юли 2018 г.
5133e928e23b45a0a61252b394a312c2

Сексът веднъж в седмицата удължава живота и подобрява здравето

18.07.2017 11:38 0
   

Ползите от секса са не малко на брой. Към една от тях прибавяме и удължаването на живота подмладяването. До този извод достигнаха учени, провели поредно изследване в областта на сексуалните преживявания.

Изследователите сравнили дължината на защитните окончания на ДНК нишките, наречени теломери, при 129 майки в сериозни връзки. Теломерите се използват като показател за здраве, тъй като се съкращават с годините. Колкото по-къси са те, толкова по-вероятно е равитието на дегенеративно заболяване или преждевременна смърт, както твърди ръководителят на изследването Томас Кабеза де Бака от Университета в Калифорния.

Измерено е още и удовлетворението на жените от връзките си, нива на стрес, както и дневни сведения за подкрепа от партньора, конфликти и интимност в период от една седмица. Макар и без връзка между дължината на теломерите и данните за подкрепа от страна на партньора или удовлетворение, става ясно, че жените, които правили секс поне веднъж през въпросната седмица, имали значително по-дълги теломери. Проследено е, че това не се дължи на други фактори като стрес или качество на отношенията.

Въпреки това наблюдателното изследване не доказва причинно-следствена връзка между секс и дължина на теломерите, нито пък по-дълъг живот. Възможно е просто най-здравите жени да са най-активни сексуално, а не обратното. /news359

Лос Анджелис/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео