Здраве
вторник, 22 август 2017 г.
sweet-potato

Сладките картофи- богати на витамини от група В и антиоксиданти

24.07.2017 11:50 0
   

Сладките картофи съдържат изключително питателни и здравословни вещества. Сред тях са витамините от група В, антиоксиданти, витамин А, витамин С, даващи енергия и стимулиращи образуването на нови кръвни клетки. Веществата в сладките картофи се свързват дори с превенцията на различни видове рак. Отпадната вода от сладките картофи е много богата не само на изброените вещества, но и на скорбяла, която има силни ефекти при отслабването и помага за ускоряването на храносмилането и топенето на мазнините. Това установява изследване, публикувано в списанието Heliyon.

Сладките картофи са много подходящи за изработка на различни промишлени храни като паста, бонбони, пектин, брашно и нишесте. Резултатът от тази промишленост обаче е изхвърлянето на отпадните води от обработката им в океаните и реките. Вместо природата да се поставя в риск от тази вредна практика, отпадните води от обработката биха могли да бъдат филтрирани по специални технологии и използвани за получаване на храни и напитки, помагащи в отслабването. Водата от сладките картофи влияе на телесното тегло, редуцира мастната тъкан и потенциално подобрява цялостния здравен статус, смятат изследователите.

Водата от сладките картофи влияе на телесното тегло, редуцира мастната тъкан и потенциално подобрява цялостния здравен статус, смятат изследователите./news359

Париж/Франция


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео