Свят
вторник, 22 август 2017 г.
0000348541-article2

Турция назначи нови посланици по света, включително и България

27.07.2017 10:55 0
   

Турция назначи 30 нови посланици на страната по света.  За нов посланик в София е назначен Хасан Улусой. Той е сред 16-имата дипломати в списък от общо 30 посланици, които до вчера са били уведомени, че ще заемат нови постове.

Сюлейман Гьокче, досегашният посланик в София, ще бъде назначен в Гватемала. Улсой е роден през 1966 г. Той е дипломат от кариерата, бил е посланик в Нигер, бил е изпращан в Нигерия, Иран, Швейцария и Съвета на Европа. Експерт е в областта на човешките права и международната сигурност. Има диплома по европеистика от London School of Economics.

Владее свободно английски и френски, както и немски и норвежки. Друго интересно име сред назначенията е това на Мерве Кавакчъ, която стана известна с това, че през 1999 г. бе изгонена от парламентарната зала и не й бе позволено да положи клетва като депутатка от Партията на добродетелта заради това, че носи забрадка. Кавакчъ ще е посланик на Турция в Куала Лумпур, Малайзия. Това става възможно, след като бе възстановено отнетото й турско гражданство. За посланик в Токио ще бъде назначен Мурат Мерджан, бивш депутат и един от основателите на управляващата Партия на справедливостта и развитието, а за постоянен представител на ООН във Виена – Ахмет Мухтар Гюн. С нови турски посланици ще се сдобият също Швеция, Белгия, Унгария и други страни по света./news359

Истанбул/Турция


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео