Бизнес
вторник, 22 август 2017 г.
61-11111

Социалната мрежа фейсбук вече надхвърля 2 млрд. души

28.07.2017 08:07 0
   

Основателят на социалната мрежа фейсбук  Марк Зукърбърг обяви, че аудиторията вече превишава 2 млрд. души, като същевременно нарастват приходите и печалбата. През второто тримесечие на годината чистата печалба на Facebook се е увеличила със 71% спрямо същия период на миналата година и възлиза на 3,9 млрд. щатски долара.

Общите приходи за периода април-юни превишават $9,3 млрд., като по-голяма част от тях идват от реклама. Броят на потребителите на Facebook надвишава 2,01 млрд. души по целия свят, сочи официалната статистика. При това около 1,32 млрд. души влизат във Facebook ежедневно.

Както месечната, така и дневната аудитория на социалната мрежа белажат ръст от 17% през тримесечието, спрямо същия период на миналата година, подертават от Facebook. За сравнение, приходите на Facebook през първото тримесечие се покачиха с 49%, достигайки $8,032 млрд. Чистата печалба нарасна със 76% до $3,064 млрд./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео