Бизнес
събота, 18 август 2018 г.
0981

НАСА разработва концепция за свръхзвуков пътнически самолет

29.07.2017 10:58 0
   

Инженери от  НАСА разработват концепция за свръхзвуков пътнически самолет. Проектът е подсигурен с финансиране в размер на 390 милиона долара от бюджета на САЩ в рамките на 5 години.

Целта пред НАСА е да създаде работещ прототип на самолет с ниско ниво на шум от двигателите. Умален модел, разработен от инженери на НАСА и компанията Lockheed Martin, премина миналия месец изпитания в аеродинамична тръба.

Предполага се, че нивото на шум на самолета няма да превишава 65 dB, което е съизмеримо с това на автомобил. Именно ниското ниво на шум ще бъде главна отличителна особеност на свръхзвуковия самолет, в сравнение, например, със свръхзвуковия Конкорд, които генерира 90 dB шум.

Бъдещият самолет ще лети на височина 16 700 метра и се очаква да съкрати двойно времето за прелитане по маршрута Ню Йорк – Лос Анджелис, или от 6 на 3 часа. По план, самолетът трябва да бъде пуснат в комерсиална експлоатация през 2020 г./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео