Гласът на обществото
вторник, 22 август 2017 г.
55

Манолова: Три важни каузи успяхме да завършим тази година

30.07.2017 20:11 0
   

“През миналата година завършихме успешно 3 важни каузи. Първо, за затваряне на частните арбитражни съдилища, по отношение на граждани. Те вече са недостъпни за монополните дружества, за да съдят своите потребители. Второ, намалихме 6 пъти юрисконсултските възнаграждения, което също беше огромен разход на гражданите в съдебните процеси. Също така успяхме да свалим ДДС върху дарените храни, което е крачка в кампанията срещу пилеенето на храни и срещу глада в България, в подкрепа на бедните хора”,  каза омбудсманът на Република България Мая Манолова.

“През тази година двете големи кампании са свързани с ограничаване на свръхправомощията на частните съдебни изпълнители, банките и монополните дружества и битката срещу наглите работодатели, за подкрепа на хората на труда“, допълни Манолова.

„Ако успеем тези две кампании да ги довършим успешно, а те вече, със законодателните предложения, което направих, бяха приети на първо четене, това ще бъде голям успех и много важна победа на гражданите“, каза още омбудсманът. По думите ѝ тя непрекъснато живее с мисълта за несвършена работа и неизпълнени докрай отговорности, защото жалбите буквално заливат институцията. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео