България
неделя, 19 август 2018 г.
2905_PM-Zaev01

България и Македония подписаха историческия договор в Скопие

01.08.2017 17:51 0
   

“Ние искаме да правим политика на решения. Този договор е отговорност към гражданите на двете държави. Договорът осигурява шанс за развитие на икономиките на Република Македония и Република България. Ще спомогне за развитието на инфраструктурата и газовите връзки. Този договор е послание към ЕС и НАТО, че на Балканите държавите имат отговорни политически ръководства”, каза македонският премиер Зоран Заев, след подписването на историческия договор в Скопие.

“Можеше ли да не подпишем такъв договор? Можеше. Години наред този договор не беше подписван. Искам да благодаря на премиера Зоран Заев”, обяви от своя страна Бойко Борисов.

“Този договор е много важен. Транспортен коридор №8 е ключов за Балканите, защото свързва всички страни в региона. Така ще може да се развива търговията и икономиката. Жп линията София-Скопие също предоставя огромен шанс за развитие на икономическите връзки. Газовата връзка ще даде шанс на Македония да купува директно газ от България”, разкри българският премиер.

“Този договор показва на ЕС и Брюксел, че на Балканите мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко. Ние решихме да гледаме напред. След 10 години резултатите от тази среща ще бъдат видими. Чест е за нас да сме тук. Утре ще отбележим заедно Илинденско-Преображенското въстание, защото така ще покажем, че можем да бъдем обединени. Още веднъж благодаря”, добави премиерът./News359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео