Здраве
вторник, 21 август 2018 г.
Специален умен пояс лекува болестта на Паркинсон

Специален “умен пояс” лекува болестта на Паркинсон

02.08.2017 09:52 0
   

Изследователи от университета в Хюстън са изобретили специален “умен пояс ” на осноата на биофидбек техника, която позволява на пациенти да се справят с болестта на Паркинсон и да се възстанови равновесието.

Всъщност това е износоустойчива лента със система от вибриращи механизми. Всяко движение на пациента се показва в реално време в специално проектирано приложение за смартфони.

Освен това, въз основа на обхвата на движение, може да се създаде персонализирана програма за “рехабилитация у дома” с докосване контрол, осъществен с помощта на вибриращи механизми.

“Тези устройства работят, като че ли те са контролирани от физиотерапевт”, обясняват авторите на изобретението.

Цялата събрана информация от системата, е поставена на онлайн сървър и потенциално може да бъде на разположение на лекари и физиотерапевти за проследяване напредъка на болестта при пациента или да упражняват корекционен режим.

Според изследователите, след 6 седмици от използването на това устройство при пациенти с болестта на Паркинсон се наблюдава значително подобрение в поддържането на стабилността на тялото.

Учените планират да изработят по  ”интелигентен” колан вече за следващото лято./news359

Хюстън/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео