Бизнес
сряда, 18 юли 2018 г.
61-111111

Facebook усъвършенства системата си за автоматичен превод на публикации

06.08.2017 14:59 0
   

Facebook усъвършенства системата си за автоматичен превод на публикации на чужди езици, въвеждайки елементи на изкуствен интелект, които значително подобряват качеството на машинния превод.

Вграденият във Facebook преводач ежедневно извършва по около 4,5 милиарда автоматични превода, съобщи The Verge. Ако по-рано Facebook е превеждал текста дума по дума или по фрази, сега невронната мрежа анализи цели изречения и може да разбере смисъла, жаргона и съкращенията, както и да открие печатни грешки.

Така например, съкращението „tmrw” в текста на английски език ще бъде тълкувано от системата като „tomorrow” (утре), благодарение именно на изкуствения интелект.

Google също активно използва изкуствен интелект в своята услуга за превод. През ноември миналата година Google Translate започна да използва дълбоки невронни мрежи, за да превежда цели изречения, а не отделни думи, на осем езика, вкл. английски, френски и китайски, което повлия значително на качеството на работа на услугата./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео