Гласът на обществото
събота, 21 октомври 2017 г.
153

Симеонов: Трябва държавата да намери начин да компенсира хората

09.08.2017 10:01 0
   

“Решението трябва да се търси с плащане не чужди грехове. Трябва държавата да намери начин да компенсира хората, чиито парцели се падат в зоната, която е забранена за всичко. Това трябва да стане с помощта на общината. Тези ще ги обезщетим с парцели или финансово”, заяви Валери Симеонов.

Той разкри, че решенията за Калиакра са взети още през 2007 година, но реално още на следващата година те са били нарушени и са започнати строежи.

“През 2016 година Европейския съд ни осъжда. Преди това лека по лека е започнало усвояване на някои от тези терени. Истината е, че на тези места е внушение, че това са степи, защото аз съм запознат какво точно има по тези терени. Това се едни пустеещи хендеци и никога не са били използвани, но сега там където е строено трябва да бъде унищожено. Това не носи нищо добро за икономиката на страната”, изтъкна вицепремиерът.  Според него тези зони се определят от еколози и неправителствени организации с голямо влияние, което не е добре, защото се превръщало в техен доходоносен бизнес. “Това можеше да е само забрана за строеж, но защо да не може да се обработват нивите”, опита Симеонов.

Той е категоричен, че масовите протести по казуса не са били особено основателни, защото хората не са били добре информирани. “До края на септември може да ни нашибат едни санкции, че свят ще ни се завие”, предупреди лидерът на НФСБ./News359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео