Бизнес
понеделник, 25 септември 2017 г.
320x180

IBM с нов рекорд в плътността на записа на данни на магнитна лента

15.08.2017 12:38 0
   

Изследователи от IBM съобщиха наскоро за нов рекорд в плътността на записа на данни на магнитна лента – 201 гигабита на квадратен инч. 

Новата рекордно висока плътност на съхранение е получена с използване на прототип на магнитна лента, разработен съвместно от специалисти на IBM Research и Sony Storage Media Solutions. За целта са приложени иновативни алгоритми за обработка на сигнала в каналите за данни, които обезпечават надеждна работа на магниторезистивната глава с ултрамалка магнитна междина от само 48 нм.

Системата от усъвършенствани технологии за управление на задвижването обезпечава точност на позициониране на магнитната глава не по-малка от 7 нм. И не на последно място, новата магнитна лента се отличава и с понижено триене.

Магнитната лента остава най-надеждното, енергоефективно и икономично средство за съхранение на огромни обеми архивни данни и резервни копия. Новото постижение на IBM Research превишава 20 пъти плътността на записа на комерсиално достъпни системи като IBM TS1155./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео