Здраве
понеделник, 24 септември 2018 г.
422297ab33e66900f732d540fa674db9_big

Пускат храна с насекоми в магазините в Швейцария

15.08.2017 13:05 0
   

Първата храна, която е на основата на насекоми, ще бъде пусната в продажба в Швейцария идната седмица след като бяха направени промени в законовите текстове за безопасност на храните.

Втората по големина верига супермаркети в страната Coop обяви, че ще започне да продава бургер от насекоми и кюфтенца, направени от богатия на протеин брашнян червей.

Продуктите, произведени в Швейцария от фирмата Essento, ще могат да се намерят от 21 август само в някои от клоновете на Coop – в Женева, Берн и Цюрих.

Швейцария е първата европейска страна, която позволява продажбата на храна от насекоми, каза представителка на националното ведомство по безопасност на храните. Законите, осигуряващи безопасността на храните, бяха променени през май и дадоха възможност да се продават хранителни продукти, съдържащи 3 вида насекоми: щурци, скакалци и брашнени червеи, които са ларвната форма на брашнените бръмбари.

Насекомите, които отдавна се използват във фуражите, трябва да бъдат развъждани при строг надзор за период от 4 поколения, за да станат подходящи за консумация от човек, гласи швейцарският закон. М/news359

Берн/Швейцария

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео