Бизнес
четвъртък, 20 септември 2018 г.
пот

Китайски екип създаде батерия, захранваща се от пот

16.08.2017 15:35 0
   

Изследователски екип от Китай създаде нова батерия, която може да се ползва безопасно в носими или имплантируеми устройства, благодарение на електролити на базата на соли.

Технологичният пробив може драстично да подобри качеството и безопасността на медицинската апаратура, зависещи от батериите, и дори да проправи пътя за гъвкави устройства, захранвани от… пот.

За да бъдат ефективни, имплантируемите и носимите батерии трябва да бъдат гъвкави, така че да позволят функционално огъване. В досегашните разработки такива батерии обикновено включват токсични химикали, които са там, за да служат като електролити.

Новата батерия използва безвредни електролити като натриев сулфат и физиологичен разтвор. Тъй като потенциалното им изтичане не буди безпокойство, дизайнът на батерията не изисква допълнителен материал, който да предпазва хората от досег с електролита, и съответно батерията е значително по-малка./news359

Пекин/Китай

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео