Гласът на обществото
четвъртък, 20 септември 2018 г.
Image_6207621_126

Нанков: Важно е максимално бързо да въведем ТОЛ системата

16.08.2017 16:02 0
   

“Надяваме се, че ще успеем. Генерирахме 6 оферти, процедурата беше по обжалване на този етап, заради краткия според някои кандидати срок и в момента сме на третия етап – отваряне на офертите”, обясни регионалният министър Николай Нанков.

За нас е изключително важно максимално бързо да въведем системата, заяви министърът.

Ако обществената поръчка се забави (провали) държавата има резервен вариант  – ще създаде държавно предприятие, което да изгради и експлоатира тол системата.

Обществената поръчка няма да бъде прекратена и двата процеса ще са паралелни. Ако бъде класиран кандидат чрез обществената поръчка, процедурата ще продължи по стария ред, обясни наскоро Нанков.

По думите на Нанков генерираният от тол таксите ресурс ще се използва само за подобряване на инфраструктурата и безопасността. Очакваните годишни приходи са до 1 млрд. лв.

Очаква се изграждането на ТОЛ системата да струва около 200 милиона лева.

Повече от 2/3 от ресурса, който генерираме на годишна база като постъпления идва от собствениците на леки автомобили. С ТОЛ системата знакът ще бъде точно обратен, твърди Нанков. Около 50-55 % от републиканската пътна мрежа ще попадне в обхвата от системата. Тя ще бъде само за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео