Бизнес
четвъртък, 20 септември 2018 г.
motorola-logo-F2CD9AF5B7-seeklogo.com

Motorola патентова дисплей, който е способен самостоятелно да се възстановява

18.08.2017 09:50 0
   

Motorola патентова дисплей, който е способен самостоятелно да се възстановява след повреда.

Идеята на разработчика е драскотините и пукнатините на екрана да се заличават автоматично чрез нагряване на повредените участъци. Мобилното устройство с подобен дисплей само ще идентифицира областите за терапия и ще повишава температурата им.

Нагряването на повредените участъци може да стане всъщност по два начина – от самото устройство или от потребителя, като се използва температурата на тялото му. Съгласно публикуваните в патента схеми, потребителят управлява подгряването на пукнатините с помощта на специално приложение.

Тъй като по всяка вероятност процесът на възстановяване ще бъде продължителен, смартфоните с подобни дисплеи могат да остават включени към зарядна станция през нощта за пълноценно оздравяване.

Самовъзстановяващите се екрани ще се изработват от полимер с памет за формата вместо от стъкло, съгласно описанието на патента. Очевидно, става въпрос за материал, който е способен да възстанови първоначалната си форма при циклично температурно въздействие. Специалното покритие ще се нанася на повърхността на LCD и LED екрани с капацитивни сензори./news359

Ню Йорк/САЩ

 

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео