Бизнес
четвъртък, 21 септември 2017 г.
biocarbon-engineering-02

Дроновете с нова функция- възстановяване на местна гора в Мианмар

19.08.2017 09:56 0
   

Група селяни от Мианмар използват дронове за възстановяването на цяла местна гора чрез залесяване „от небето“.

Възстановяването на една увредена екосистема е времеемка и трудна работа, която може да отнеме години. Селяните в делтата на река Иравади ръчно са засадили 2,7 милиона мангрови дървета, за да възстановят местните крайбрежни гори, но междувременно не са спрели да търсят по-ефективен начин да свършат работата. Те намерили решението в BioCarbon Engineering – компания, която е разработила система за залесяване чрез дронове, способна да засади по 100 000 дървета за един ден.

За да посадят толкова много дървета, дроновете първо подготвят работата, като прелитат над земята и картират релефа. После на тази база се подбират най-добрите места за засаждане. Втора вълна дронове полита над терена и „стреля“ семенни шушулки в земята, в съответствие с изчисленията, направени от предишните безпилотни апарати.

Проектът за засаждане би трябвало да започне през септември, покривайки около 250 хектара с 1 милион нови дървета, в допълнение към 750-те хектара, които вече са засадили селяните. Ако всичко върви по план, в крайна сметка BioCarbon Engineering ще помогне да се засадят до 1 милиард дървета в района. Младата фирма работи съвместно с Worldview International Foundation – неправителствена организация, която управлява проекти за засаждане на дървета./news359

Найпидо/Мианмар

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео