Здраве
събота, 23 септември 2017 г.
kapki_za_ochi

Как да се лекуваме правилно при появата на конюнктивит?

25.08.2017 10:13 0
   

Конюнктивитът причинява зачервяване на едното или двете очи. Пациентите обикновено се оплакват от сърбеж и/или болка в засегнатото око. Секрецията може да причини слепване на горния и долния клепач, особено сутрин при събуждане. Ако конюнктивитът е бактериален, обикновено е налице гъста жълтеникава или зеленикава на цвят слуз. Ако е вирусен, секрецията е прозрачна и водниста. При алергия и дразнители, обикновено не се образува секреция.

Конюнктивитът, причинен от вирус или бактерии, лесно се предава на останалите членове на семейството. Повечето майки се заразяват като почистват окото на детето и след това неволно пипат собствените си очи. Другите деца го прихващат от играчки, кърпи и прибори, докосвани от детето с конюнктивит. Някои родители не осъзнават колко заразно е това заболяване: то се пренася дори от възглавниците, на които спим, така че е важно да се вземат предпазни мерки.

Бактериалният конюнктивит се лекува най-често с антибиотични капки или кремове, които трябва да бъдат предписани от специалист. Никога не използвайте изписано по-рано или на друг човек лекарство, без да се консултирате с лекаря. Медикаментът се прилага по няколко пъти дневно в течение на около една седмица./news359

Париж/Франция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео