Гласът на обществото
понеделник, 25 септември 2017 г.
download (1)

Дончев: Трябва да има натиск за вкарването на децата в училище и задържането им там

29.08.2017 13:38 0
   

Не ме вкарвайте в интригата коя фабрика на кого е.  В недалечното минало компанията беше част от имуществото на банкера беглец Цветан Василев. Дончев допълни, че най-важна за държавата, е съдбата на работниците. Трябва да има натиск за вкарването на децата в училище и задържането им там, обясни вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му това е първостепенна задача за правителството. Но справянето с проблема не може да е ангажимент само на училищата и учителите. Според Дончев предстоят промени в системата, като получаването на социалните помощи и поведението на семейството ще бъдат свързани. Учителите, които работят в училища с много деца от проблемни семейства, трябва да получават поне същото заплащане, като колегите си от една престижна математическа гимназия.

Според Дончев обхващането на всички деца от образователната система ще доведе и до намаляване на случаите на противопоставяне между хора от различни етноси. По думите му до сегашната ситуация се е стигнало заради неща, които не са направени в последните 15-20 години. Не може да се каже, че сме давали безотчетни пари за НДК. Имаше целева субсидия за ремонта, обясни вицепремиерът./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео