България
понеделник, 24 септември 2018 г.
Мария Габриел

Мария Габриел: Интернет ни прави и по-уязвими

03.09.2017 18:20 0
   

“Интернет ни носи много отговорности, но той ни прави и по-уязвими”. Това заяви във Варна Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество. „Над 300 процента са били кибератаките през 2016 спрямо 2015 г., над 200 000 са атаките всеки ден. Това, което ние можем да предложим, е общ европейски механизъм за координация в случай на атака, защото виждате, че това, което е атакувано, са нашите обществени блага.Само след две-три седмици ще представим законодателен проектопакет, в който ще създадем общоевропейски механизъм за в случай на евентуална атака“, каза Мария Габриел.

Eвропейските граждани трябва да знаят, че съюзът разполага с такъв механизъм”, подчерта Габриел./news359

Варна/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео