Гласът на обществото
понеделник, 24 септември 2018 г.
Уеб-системата на председателството стартира на 1 декември

Уеб-системата на председателството стартира на 1 декември

07.09.2017 12:44 0
   

„Оказа се, че нито една от трите фирми, участващи в поръчката, няма нужния опит и не е правила поне два такива аналогични сайта. Това е причината да прекратим процедурата, но тя вече е обявена наново”, заяви министърът на българското председателство Лиляна Павлова пред БНР по повод  изработване на сайт и мобилно приложение на председателството.

„Има достатъчно време сайтът да бъде направен. Няма драма, защото сайтът трябва да започне да функционира на 1 декември”, което време е достатъчно за избор на изпълнител и изработка и „внедряване” на такъв сайт”, поясни Павлова.

 

От днес министерството пусна нов конкурс за изработване, дизайн и техническа поддръжка на сайт и мобилно приложение, както и предоставяне на хостинг и стрийминг услуги за тях. Предвидените средства за направата на сайта са 70 000 лева.

Спечелилата фирма трябва да разработи за по-малко от 3 месеца уеб-системата на председателството, която се очаква да е на 4 езика (български, английски, френски и немски) и да е достъпна за хора с увреждания./news359

София/България

 


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео