Бизнес
събота, 23 септември 2017 г.
Low_HitachiBatteryCell

Създадоха литиево-йонни батерии, които не се палят и не експлодират

09.09.2017 12:01 0
   

Литиево-йонните батерии са основен компонент от почти всяко мобилно устройство. Те са и доста опасни, защото при неправилна експлоатация или повреда, веществата в тях могат да се запалят и дори да експлодират. Учени от лабораторията за проучвания и разработки на американската армия обаче са разработили нов тип литиево-йонни батерии, които не страдат от подобен проблем.

Новата батерия заменя електролита с базиран на солена вода разтвор. “Досега, ако искахте много енергия, трябваше да изберете литиево-йонна батерия, която не е водна, но компрометираше сигурността. Ако предпочитахте сигурността, трябваше да се спрете на водна батерия, която обаче дава малко мощност. Сега показвам, че може да имате достъп едновременно до много енергия и безопасност”, коментира Канг Ксу, съавтор на разработката.

Благодарение на този метод учените са успели да увличат волтажа на батерията до 4V, което я прави подходяща за електроника. Защитният слой предпазва батерията от самозапалване дори когато тя е пробита неколкократно с пирон например. Освен това позволява да се увеличи капацитетът на батерията и тя да съхранява повече енергия в същия корпус./news359

Лондон/Великобритания


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео