Гласът на обществото
понеделник, 20 август 2018 г.
32331

Захариева: Трябва да отговаряме по-бързо на очакванията на нашите граждани

12.09.2017 12:49 0
   

“Факт е, че от март 2019 година, както е по договор, Великобритания няма да бъде член. Силно се надявам да постигнем съгласие, което ще бъде в интерес на двете страни. Великобритания е изключително важна за ЕС, особено в отношение на отбрана и сигурност“, посочи Екатерина Захариева и допълни, че Великобритания е сред най-големите партньори на държавите – членки на ЕС. Според нея със сигурност Великобритания трябва да остане близо до ЕС и да бъде негов добър партньор.

„Разчетено е, че преди Председателството ни трябва да завърши първата фаза от преговорите за Брекзит. След като се постигне съгласие за основните права, преди всичко за свободното движение на хора и услуги, за финансовите ангажименти на Великобритания след прекратяване на членството, втората фаза на преговорите са отношенията между ЕС и Великобритания“, уточни Екатерина Захариева.

„В европейските държави след Брекзит имаше отрезвяване. Във всяко предизвикателство и проблем виждам и възможност. След Брекзит като че ли гражданите започнаха да осъзнават, че ЕС не е невъзобратим процес“, коментира вицепремиерът.

„Оптимист съм за бъдещето на ЕС, разбира се не трябва да си затваряме очите къде са били проблемите. Трябва да отговаряме по-бързо на очакванията на нашите граждани, които като че ли не се чувстват сигурни“, заяви Екатерина Захариева. /News359

София/България

 

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео