България
понеделник, 24 септември 2018 г.
c4381a930026364ebd99ed9da0c6cc56

Петкова: Кражбите на ток са много сериозен проблем за целия енергиен сектор

15.09.2017 13:04 0
   

“Кражбите на ток са много сериозен проблем за целия енергиен сектор, а и за всички потребители. Затова се опитваме да променим нормативната уредба, за да не се заплащат тези разходи като технологичните загуби”, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„Във фактурата на всеки един от нас няма да видите ред отразяващ крадена електроенергия. Тези разходи са за сметка на електроразпределителните предприятия. Трябва да обединим всички усилия и при съмнение да уведомим ЕРП-тата“, призова тя.

„Деянието кражба на ток е престъпление и има много лица, които вече са осъдени. В промените в Закона за енергетиката да заложим много по-рестриктивни мерки при опити за кражба на електроенергия. В останалите страни-членки има въведени много строги механизми“, добави Петкова.

„В средата на октомври ще проверим предприятията, които трябва да осигурят студения резерв. Имаме ангажимент така да уредим нещата, че да се работи в интерес на бизнеса и на гражданите“./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео