Гласът на обществото
вторник, 17 юли 2018 г.
Димитър-Главчев

Главчев: Предстои създаването на един мегаорган за разследване на корупцията

18.09.2017 13:52 0
   

„Не бих казал, че всички от опозицията са заговорили за вот на недоверие. На практика вотът е невъзможно да мине, но теоретично какво би станало при евентуален вот на недоверие? Някой иска да има избори по време на европредседателството ни?“, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

„Виждаме какви са финансовите показатели – излишъци, рекордно ниска безработица, днес се откри и новата сграда на съда. Всички се стремим към реформиране на съдебната система. Стъпка по стъпка вървим напред. Ще приемем и антикорупционния закон. По него има много широка дискусия от страна на всички парламентарни групи“, подчерта той.

По думите му повишаването на доходите е факт още от началото на това правителство.  Запитан дали антикорупционният закон не е механичен сбор от текстове, който да замаже очите на Европа, Димитър Главчев заяви: „Не мисля, че някой си прави илюзии, че може да постъпи така. Предстои създаването на един мегаорган за разследване на корупцията“.

Той добави, че противоречията идват от това какво да бъде мястото на прокуратурата и дали да има разследващи функции. „Принципът на разделение на властите няма да бъде спазен, ако президентът излъчи ръководството на този орган. Функциите по контрол са вменени на НС. Убеден съм, че българите очакват ефективна съдебна реформа и антикорупционен орган“, завърши той./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео