Гласът на обществото
вторник, 17 октомври 2017 г.
waleri-simeonow

Симеонов: Ще предложим и редица облекчения за получаване на “синя карта”

19.09.2017 13:42 0
   

“Ще предложим и редица облекчения за получаване на “синя карта”. “Синята карта” се издава на специалисти от висок ранг. Срокът й вече ще бъде 4 години. Отпадат всякакви специалности от списъка за трудовата повинност. Намаляваме таксите за издаване на “синя карта”. Тя ще може да се получава в рамките на 37 дни”, каза още вицепремиерът Валери Симеонов.

“Работата ни продължава. Искам да благодаря на вицепрезидентът Илияна Йотова, която заема активна позиция по темата за получаването на българско гражданство. Целта ни е да намалим срока за получаване на гражданство. Сега това може да отнеме години. Идеята е, при изрядни документи, българско гражданство да се получава за 6 месеца. Проблемите с гражданството са много. Към момента имаме 52 000 заявления за получаване на българско гражданство”, разкри Симеонов.

“Три са основните направления за преборване с демографската криза. Първото е повишаване на раждаемостта. Второто е връщане на българите, работещи зад граница. Третото е привличане на етнически българи от диаспорите по целия свят. Работим и по трите направления. Ще приемем с отворени обятия българите от всички диаспори”, обяви Симеонов. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео