Бизнес
петък, 20 октомври 2017 г.
whatsapp_google_buyout

Блокираха приложението WhatsApp за китайските потребители

26.09.2017 11:50 0
   

Китай е блокирал временно чат приложението WhatsApp. Местните регулатори са наложили “максималните глоби” на местните чат приложения Tieba на Baidu, Weibo и WeChat. В последствие услугата е възстановена.

WhatsApp изглежда не е работила изцяло в рамките на Китай през последните няколко дни, като дори обикновени чат съобщения не са могли да се изпращат. Според експерта по криптиране Надим Кобейси от компанията Symbolic Software, изглежда, че Китай има нов софтуер, който се справя блокирането на съобщенията въпреки тяхното криптиране.

Софтуерът блокирал приложението в по-голямата част от страната. Обикновено целта е то да се направи практически неизползваемо и да откаже потребителите от него. Решението е предизвикало недоволство в местните социални мрежи, тъй като доста хора в Китай са разчитали на WhatsApp за връзка с клиентите си. Днес изглежда, че приложението работи нормално, като неговият собственик Facebook, отказва коментар по темата./news359

Пекин/Китай

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео