България
вторник, 17 юли 2018 г.
655-402-borisov

Борисов: Най-голямата черна маса пари е контрабандата

26.09.2017 12:34 0
   

„Винаги съм казвал, че най-голямата черна маса пари, организираща и правеща корупция в държавата, е контрабандата. Това са 100% черни пари само за часове или няколко дни, които се получават в  кеш. Неслучайно толкова проучвания се правят по тази тема, защото в парични измерения става въпрос за трилиони в Европа, милиарди в България. И тези пари замърсяват цялата система. За да мине един контрабанда, ти трябва митничар, граничар, данъчен, покровителство по места. И това са огромни маса пари”, посочи премиерът Бойко Борисов.

Той благодари на прокурорите. „Когато става въпрос за парите на бюджета и на държавата, мисля, че една добра координация не би била лоша”.

“Само преди седмица беше заловен един контейнер, първо ми се обади Костов, а след това от БОП, което се оказва, че работят едновременно. Тази група правеше убийства и други грабежи. Тенденцията ще продължи да намалява, защото е добре за държавата. Тези акции не са само за акциза на цигарите, но за горивото и алкохола.   Тук не мога да не похваля БОП и международното сътрудничество на прокуратурата, защото голяма част от нелегалните фабрики са разбити”, каза още той.

„Сега сме в челната петица. Дори колегиите от Румъния са с два пъти повече контрабанда от нас. А като гледам Обединеното кралство каква стрелка имат нагоре…”, посочи Борисов. /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео