Здраве
вторник, 17 октомври 2017 г.
d0be252

Жените с по-пищни форми ги грози по-малък риск от сърдечни неразположения

28.09.2017 15:25 0
   

Неотдавнашно проучване разкри, че жените, които имат повече мазнини по бедрата и ханша, са по-малко изложени на риск от сърдечен удар, инсулт и диабет. Проучването, публикувано в списанието Cell Metabolism, установило, че допълнителното тегло по задните части, действа като гъба, която може да спре мазнините да достигнат вътрешните ви органи. Хората с ябълковидна фигура, при които мазнините се съхраняват предимно в средната част на тялото, могат да отделят потенциално вредни химикали в кръвта по-лесно в сравнение с хората с крушовидна форма на тялото, тоест тези с по-големи задни части.
Макар че откритията са приложими за мъже и жени, все пак жените в пременопауза, които имат повече бедрена мазнина, притежават повече защитни свойства. Но тези свойства са по-малко ефективни при жени, които вече са с наднормено тегло, тъй като нивата на мазнините в белите дробове и сърцето вече са станали твърде високи. Авторите на изследването твърдят, че е по-добре хората с умерено тегло да имат крушовидна фигура, но истината е, че по генетични причини не можете да промените формата на тялото си. Резултатите обаче показват, че тези свойства са по-малко ефективни при жени, които вече са с наднормено тегло, тъй като нивата на мазнини в белите дробове и сърцето вече са станали твърде високи./news359

Париж/Франция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео