България
неделя, 22 юли 2018 г.
Karakachanov

Каракачанов: Тази порочна практика може да бъде прекратена

29.09.2017 14:06 0
   

„Сумата според различни изчисления, в зависимост дали се изчислява главницата или лихвите. Главницата е над 1,2 млн. със лихвите може би отива на сума от 2-3 млн. лева“, обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов и допълни, че има 11 или 12 заведени дела от Министерството на отбраната.

„Има и други дружества, които са със задължения, 3- 4 са. Проблемът е един и същ – купуват военна продукция, но нямат лицензирани складове, в които да я съхраняват. Даваме им срок от 6 месеца, след който трябва да изнесат продукцията от складовете на Министерството на отбраната, те обаче няма къде да я сложат и продължават да я държат“, коментира министърът.

„Плащаме охрана, ток и всякакви други екстри. Те на практика използват складовете ни на готово, без да заплащат наем или такса за това“, уточни Красимир Каракачанов.

„Тази порочна практика може да бъде прекратена, ако имоти на Министерството на отбраната, които са с отпаднала необходимост и са били складови бази, бъдат продадени на подобни фирми. Те да си ги ремонтират и лицензират. Или същите тези фирми да си закупят терени и да си изградят складове“, поясни той. /news359

София/България

 

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео