България
петък, 20 октомври 2017 г.
29874

Ангелкова: Посрещнахме 6.5 милиона чуждестранни туристи тази година

30.09.2017 15:39 0
   

“За първите осем месеца на годината България е посрещнала 6.5 милиона чуждестранни туристи.Страната ни бележи ръст от 8% по този показател в сравнение с 2016 година.  Предстоящото домакинство на председателството на Съвета на Европейския съюз е възможност България да се представи като целогодишна туристическа дестинация. Да покажем на всички чуждестранни делегати всъщност какво малко съкровище е България. В тази връзка ние сме заложили няколко събития на високо ниво, които да се осъществят в рамките на председателството. Едно от тях е свързано с конференция на високо ниво на министрите, които отговарят за туризма в държавите членки, което е озаглавено „Туризъм и икономически растеж“. Също така предвиждаме и много голяма международна конференция за дигиталната трансформация в туризма. Организираме и форум в рамките на Дунавската стратегия и в рамките на председателството, отново с фокус туризъм“, каза  министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя добави, че през най-активните летни месеци България е била посетена от четири милиона и триста хиляди чуждестранни туристи. По думите ѝ отчетеният ръст по този показател отговаря на предварителните прогнози, направени в началото на летния сезон./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео